Este oare laptele de pe raft facut din lapte?
Spre deosebire de laptele neprocesat care rezista 2-3 zile maxim la temperaturi aproape de zero grade, laptele din comert are termene de valabilitate care depasesc cateodata 6 luni. Oare laptele consumat este real?
Majoritatea laptelui de pe raft se obtine printr-un proces numit UHT prin care acest lapte este păstrat în cutii, o ultrapasteurizare, un tratament termic la temperatură ultraînaltă, prin care desigur se distrug toate bacteriile și sporii, înlăturând orice pericol, dar transformându-l în același timp în orice, dar nu într-un aliment viu, de care organismul să poată beneficia.
De ce ar trebui sa cumpăram laptele de la ferma
Cel mai bun lapte din punct de vedere ai nutrientilor continuti si beneficiilor aduse organismului este cel care nu a fost prelucrat in niciun mod. Din pacate, pe raftul magazinelor nu se gasesc astfel de produse pentru ca termenul acestora de valabilitate este de 2-3 zile.
Laptele din ferma spre deosebire, este:
- 100% natural
- nepasteurizat
- Isi pastreaza toate proteinele initiale